Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - Zeven clubs met een nieuwe trainer

Zeven clubs met een nieuwe trainer

Van de achttien ploegen die dit seizoen in de eredivisie spelen, hebben zeven clubs een nieuwe trainer. De clubs uit de traditionele 'top drie' beginnen opvallend genoeg voor het eerst in drie jaar met dezelfde trainer als het jaar daarvoor aan de nieuwe voetbaljaargang.

John van den Brom (ADO Den Haag), Gertjan Verbeek (AZ), Pieter Huistra (FC Groningen), Ron Jans (sc Heerenveen), Michel Preud'homme (FC Twente) en Gert Heerkes (Willem II) maken komend weekeinde hun eredivisiedebuut bij hun nieuwe club. Peter Bosz keert bij Heracles Almelo terug als hoofdtrainer. NEC begint ook met een andere coach aan het seizoen dan vorig jaar, maar Wiljan Vloet is al ruim een halfjaar werkzaam in Nijmegen.

Bij Ajax, Feyenoord en PSV veranderde niets op de bank. Martin Jol, Mario Been en Fred Rutten hebben nog steeds de leiding bij de drie grootste clubs van Nederland. De afgelopen twee jaar begonnen Ajax, Feyenoord en PSV steeds met een nieuwe coach aan het seizoen. In 2008 waren dat respectievelijk Marco van Basten, Gertjan Verbeek en Huub Stevens; afgelopen jaar dus Jol, Been en Rutten.

Bij NAC Breda (Robert Maaskant), Roda JC (Harm van Veldhoven), FC Utrecht (Ton du Chatinier), Vitesse (Theo Bos), VVV-Venlo (Jan van Dijk) en de gepromoveerde clubs Excelsior (Alex Pastoor) en De Graafschap (Darije Kalezic) veranderde niets op de bank.

Bron: FC Update


Gepost door: Erenieuws op 04-08-2010 11:43

Kan jij een beetje pokeren? Pak dan nú de €100,- Poker Bonus!
Reacties

Gepost door: LoySRiN2T op 13-01-17

This is an arilcte that makes you think "never thought of that!"


Reageren
Naam
Email
Bericht