Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - Smit witheet over regels KNVB

Smit witheet over regels KNVB

ALMELO - Jan Smit kan er met zijn hoofd nog steeds niet bij. Groot was de verbijstering bij de bevlogen voorzitter van Heracles, toen hij vernam dat zijn club niet meer in categorie 3, maar in 2 is opgenomen. Dit betekent dat de KNVB de financiële huishouding van de revelatie van vorig seizoen 'zorgelijk' vindt.

,,Het slaat helemaal nergens op", foetert de oud-deurwaarder. ,,Volgens de KNVB geven wij te veel uit aan spelerssalarissen. Die mogen 60 procent van de totale begroting bedragen, bij ons is dat 80 procent. Maar we hebben wél een sluitende begroting! Wij besparen op dure lease-auto's en secretaresses. Daardoor kunnen we redelijk goede spelers naar Almelo halen." Heracles werkt dit seizoen met een begroting van 9 miljoen euro. Iets meer dan vorig jaar, toen de club iedereen verbaasde door als zesde te eindigen. Het bezorgde trainer Gertjan Verbeek een transfer naar AZ. De opvolger werd gevonden in Peter Bosz, tussen 2004 en 2006 ook al trainer in Almelo.

De vertrokken doelman Martin Pieckenhagen en spits Bas Dost werden vervangen door de van Go Ahead Eagles teruggehaalde Remko Pasveer en Glynor Plet van Telstar. ,,Onze selectie is net zo sterk als die van vorig jaar", vindt Smit. De doelstelling is daarom opvallend: zo snel mogelijk veilig spelen. ,,We kunnen onszelf wel veel druk opleggen, maar zijn bescheiden Tukkers en hebben na Excelsior en misschien VVV de laagste begroting van de eredivisie."

Bron: De Telegraaf


Gepost door: Erenieuws op 04-08-2010 11:29

Waag veilig en legaal een gokje op alle sportevenementen via Unibet.net en ontvang €50,- GRATIS!
Reacties

Gepost door: NM42jYwiNvvo op 13-01-17

Thnkas for taking the time to post. It's lifted the level of debate


Reageren
Naam
Email
Bericht