Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - Forse boete Oranje na "wangedrag"

Forse boete Oranje na "wangedrag"

Z‹RICH - Het Nederlands elftal is beboet voor de vele gele kaarten in de finale van het WK voetbal tegen Spanje. De wereldvoetbalbond FIFA bepaalde vandaag dat de KNVB voor straf 15.000 Zwitserse franc, een kleine 11.000 euro, moet betalen.

De boete is een gevolg van de tuchtregels van de FIFA. Als minstens vijf spelers uit een team de gele kaart krijgen, mag de FIFA een boete opleggen. Oranje kreeg in de finale maar liefst negen gele kaarten. Verdediger Johnny Heitinga zag er twee en moest met de rode kaart het veld af.

Spanje, dat de finale in de verlenging won dankzij een doelpunt van Andres Iniesta, kreeg ook een boete. De Engelse scheidsrechter Howard Webb deelde aan vijf Spaanse spelers een gele kaart uit en dat kost de bond ongeveer 10.000 Zwitserse franc (ruim 7000 euro).

Een woordvoerder van de FIFA zei dat de clubs zijn bestraft op grond van artikel 52 van de disciplinaire code, die sancties mogelijk maakt ,,indien clubs falen zich netjes te gedragen op het veld''.

De finale telde 47 overtredingen, hetgeen FIFA-baas Sepp Blatter ertoe bewoog om te zeggen dat hij teleurgesteld was in het gedrag van de spelers.

De hoogte van de boete staat overigens in schril contrast met de inkomsten van Oranje bij het WK voetbal. Het Nederlands elftal verdiende bijna 19 miljoen euro aan premies. (RED/ANP)

Bron: AD Sportwereld


Gepost door: Erenieuws op 04-08-2010 08:37

Speel vanaf je luie stoel de leukste casino games en win te gekke geldprijzen!
Reacties

Er zijn nog geen reacties gepost.

Reageren
Naam
Email
Bericht