Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - Barca pakt eerste van zes prijzen

Barca pakt eerste van zes prijzen

Barcelona heeft zich zondagavond de Spaanse Super Cup toegeeigend. Na de eerdere 1-2 overwinning in de thuishaven van Athletic Bilbao, waren de manschappen van Josep Guardiola andermaal te sterk voor de verliezend finalist van de Copa del Rey: 3-0. Het is de achtste maal in de geschiedenis dat de Catalanen de nationale Super Cup veroveren, en de eerste van de zes hoofdprijzen die zij dit seizoen hopen te winnen.

Het mocht gerust een wonder genoemd worden dat de ploeg van Joaquín Caparrós de rust zonder tegendoelpunten haalde. Barcelona, met Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic en Thierry Henry in de aanval, deed er van alles aan om Gorka Iraizoz te passeren maar slaagde niet in haar missie. Henry en Xavi werkten het leer naast het doel van de bezoekers, terwijl Ibrahimovic na een slimme pass van Messi op Iraizoz stuitte.

Messi brak vijf minuten na rust de ban. De aanvaller liet Aldekoaotalora Ustaritz verbijsterd achter en prikte de bal over Iraizoz heen: 1-0. Barcelona stak duidelijk beter in haar vel en had pech dat Carles Puyol op de lat kopte. Na een overtreding op Dani Alves in het strafschopgebied schoot Messi de 2-0 binnen. Een foute terugspeelbal van Ander Iturraspe stelde invaller Bojan Krkic twintig minuten voor tijd in staat de 3-0 te maken.

Komende vrijdag kan Barcelona in Monaco haar tweede prijs van het seizoen pakken. Dan is UEFA Cup-houder Shakhtar Donetsk in het kader van de Europese Super Cup de tegenstander. Aan het eind van het jaar neemt Barcelona als houder van de Champions League deel aan het WK voor clubteams. Daarnaast zal de ploeg van Guardiola weer haar uiterste best doen om net als vorig seizoen el triple te winnen.

Bron: Voetbal Zone


Gepost door: Koen op 24-08-2009 01:18

Waag veilig en legaal een gokje op alle sportevenementen via Unibet.net en ontvang €50,- GRATIS!
Reacties

Er zijn nog geen reacties gepost.

Reageren
Naam
Email
Bericht