Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - Ajax heeft aan 10 minuten genoeg

Ajax heeft aan 10 minuten genoeg

Ze zijn er nog niet, maar Ajax heeft een eerste stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. In Griekenland had de ploeg het lang moeilijk met PAOK Saloniki, maar drie goals in de eerste tien minuten van de tweede helft hielpen de ploeg in veilige haven. Het werd, na een knotsgek duel, uiteindelijk 3-3. Ajax moet nu nog één ronde overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.


In deze volgende ronde zal Ajax, zoals nu ook het geval was, bij de loting een beschermde status hebben. Het ontloopt hierdoor teams als Sevilla, Werder Bremen, FC Zenit en Tottenham, maar kan wel loten tegen Dinamo Kiev, Auxerre, Sampdoria, Sporting Braga en Young Boys Bern, dat Fenerbahçe uit het toernooi kegelde.


De Champions League is dus dichtbij voor Ajax, maar daar zag het in Griekenland lang niet naar uit. De ploeg kwam in het kolkende Toumba Stadion al snel op achterstand, toen middenvelder Vieirinha bij de eerste paal een vrije trap met zijn hoofd verlengde. Een verrassende achterstand, maar onverdiend was het niet. PAOK speelde veel beter dan vorige week in Amsterdam en Ajax was juist beduidend minder goed op dreef dan in eigen stadion. Toen kreeg het in de eerste 45 minuten al vijf grote kansen, nu was alleen Luis Suarez een keer dicht bij een goal. Hij raakte een kopbal echter totaal verkeerd.

Maar wie Suarez in zijn ploeg heeft, hoeft nooit te wanhopen. De Uruguayaan toverde vlak na rust een gelijkmaker uit zijn hoge hoed. Hij nam een diepe bal van Gregory van der Wiel aan en had zijn voet eerder tegen de bal dan twee Griekse tegenstanders. Het schot van Suarez liet de Griekse doelman Dario Kresic kansloos.

De Grieken waren amper van deze schrik bekomen, of de tweede Amsterdamse goal lag al in het net. Opnieuw stond Suarez aan de basis. Hij haalde de achterlijn, trok de bal voor het doel en stelde Siem de Jong zo in staat om de 1-2 binnen te tikken. Toen een vrije trap van Rasmus Lindgren vervolgens via de grabbelende handen van Kresic in het Griekse doel vloog, was de boel beslist. In nog geen tien minuten tijd van een 1-0 achterstand naar een 1-3 voorsprong, Ajax had de zaken in Thessaloniki in recordtempo omgedraaid.

Dat het toch nog spannend werd, had de ploeg aan zichzelf te wijten. Nadat Salpingidis de 2-3 binnentikte, maakte Vurnon Anita in eigen strafschopgebied een onnodige overtreding. De scheidsrechter wees naar de stip, maar gelukkig voor Ajax stopte Maarten Stekelenburg de inzet van Ivic. Even later was diezelfde Stekelenburg wederom de reddende engel, toen Salpingidis alleen voor het doel verscheen. Pas in blessuretijd werd het door diezelfde Ivic 3-3, maar ook dat was genoeg voor Ajax.

Bron: FC Update

img == ""){ echo"";} else{ echo "";} ?>


Gepost door: Erenieuws op 05-08-2010 09:40

Kan jij een beetje pokeren? Pak dan nú de €100,- Poker Bonus!"; break; case 2: echo "Waag veilig en legaal een gokje op alle sportevenementen via Unibet.net en ontvang €50,- GRATIS!"; break; case 3: echo "Geld inzetten op voetbal wedstrijden en winnen! Nu €50 gratis! "; break; case 4: echo "Ben jij goed in het voorspellen van uitslagen? Win keiharde euro's! "; break; case 5: echo "Speel vanaf je luie stoel de leukste casino games en win te gekke geldprijzen!"; break; } ?>
Reacties
Er zijn nog geen reacties gepost.

"; } else { $sql = "SELECT * FROM reacties WHERE nid = ".$id.""; $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error()); while($list = mysql_fetch_object($res)){ ?>

Gepost door: op 05-08-2010 09:40

Ze zijn er nog niet, maar Ajax heeft een eerste stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. In Griekenland had de ploeg het lang moeilijk met PAOK Saloniki, maar drie goals in de eerste tien minuten van de tweede helft hielpen de ploeg in veilige haven. Het werd, na een knotsgek duel, uiteindelijk 3-3. Ajax moet nu nog één ronde overleven om het hoofdtoernooi te bereiken. In deze volgende ronde zal Ajax, zoals nu ook het geval was, bij de loting een beschermde status hebben. Het ontloopt hierdoor teams als Sevilla, Werder Bremen, FC Zenit en Tottenham, maar kan wel loten tegen Dinamo Kiev, Auxerre, Sampdoria, Sporting Braga en Young Boys Bern, dat Fenerbahçe uit het toernooi kegelde. De Champions League is dus dichtbij voor Ajax, maar daar zag het in Griekenland lang niet naar uit. De ploeg kwam in het kolkende Toumba Stadion al snel op achterstand, toen middenvelder Vieirinha bij de eerste paal een vrije trap met zijn hoofd verlengde. Een verrassende achterstand, maar onverdiend was het niet. PAOK speelde veel beter dan vorige week in Amsterdam en Ajax was juist beduidend minder goed op dreef dan in eigen stadion. Toen kreeg het in de eerste 45 minuten al vijf grote kansen, nu was alleen Luis Suarez een keer dicht bij een goal. Hij raakte een kopbal echter totaal verkeerd. Maar wie Suarez in zijn ploeg heeft, hoeft nooit te wanhopen. De Uruguayaan toverde vlak na rust een gelijkmaker uit zijn hoge hoed. Hij nam een diepe bal van Gregory van der Wiel aan en had zijn voet eerder tegen de bal dan twee Griekse tegenstanders. Het schot van Suarez liet de Griekse doelman Dario Kresic kansloos. De Grieken waren amper van deze schrik bekomen, of de tweede Amsterdamse goal lag al in het net. Opnieuw stond Suarez aan de basis. Hij haalde de achterlijn, trok de bal voor het doel en stelde Siem de Jong zo in staat om de 1-2 binnen te tikken. Toen een vrije trap van Rasmus Lindgren vervolgens via de grabbelende handen van Kresic in het Griekse doel vloog, was de boel beslist. In nog geen tien minuten tijd van een 1-0 achterstand naar een 1-3 voorsprong, Ajax had de zaken in Thessaloniki in recordtempo omgedraaid. Dat het toch nog spannend werd, had de ploeg aan zichzelf te wijten. Nadat Salpingidis de 2-3 binnentikte, maakte Vurnon Anita in eigen strafschopgebied een onnodige overtreding. De scheidsrechter wees naar de stip, maar gelukkig voor Ajax stopte Maarten Stekelenburg de inzet van Ivic. Even later was diezelfde Stekelenburg wederom de reddende engel, toen Salpingidis alleen voor het doel verscheen. Pas in blessuretijd werd het door diezelfde Ivic 3-3, maar ook dat was genoeg voor Ajax.


Reageren
ip; } if($_POST['naam'] == "") { echo "Je moet een naam invullen, ga terug.
"; } if($ipcheck == $ip) { echo "De laatste reactie is al van jouw het is niet mogelijk om meerdere berichten achter elkaar te posten.
"; } elseif($_POST['bericht'] == "") { echo "Je moet een bericht invullen, ga terug.
"; } elseif (!eregi("^[A-Za-z0-9\-_ ]+$",$_POST['naam'])){ echo "Voor je naam mag je geen gekke tekens gebruiken, ga terug.
"; } elseif (eregi('http', $_POST['bericht'])){ echo "Je bericht mag geen links bevatten, ga terug.
"; } elseif (eregi('www', $_POST['bericht'])){ echo "Je bericht mag geen links bevatten, ga terug.
"; } elseif (!eregi("^[0-9a-z]([-_.]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$_POST['email'])){ echo "Je moet een bestaand emailadres invullen, emailadres word niet zichtbaar voor andere bezoekers, ga terug.
"; } else { $datuma = date(d); $datumb = date(m); $datumc = date(y); $datum = "".$datuma."-".$datumb."-".$datumc.""; $query="INSERT INTO reacties (rid, naam, email, bericht, ip, nid, datum) VALUES ('','".$_POST['naam']."','".$_POST['email']."', '".$_POST['bericht']."','$ip','$id','$datum')"; $result=mysql_query($query) or die (mysql_error()); echo"Je reactie is succesvol toegevoegd."; //database toevoegen } } else { $googleurl = eregi_replace(" ","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(":","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(";","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("-","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("_","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("\"","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("http://","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("www.","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(".nl","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(".com","*",$googleurl); echo"
Naam
Email
Bericht

"; } } include "footer.php"; ?>