Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - Forse boete Oranje na "wangedrag"

Forse boete Oranje na "wangedrag"

ZÜRICH - Het Nederlands elftal is beboet voor de vele gele kaarten in de finale van het WK voetbal tegen Spanje. De wereldvoetbalbond FIFA bepaalde vandaag dat de KNVB voor straf 15.000 Zwitserse franc, een kleine 11.000 euro, moet betalen.

De boete is een gevolg van de tuchtregels van de FIFA. Als minstens vijf spelers uit een team de gele kaart krijgen, mag de FIFA een boete opleggen. Oranje kreeg in de finale maar liefst negen gele kaarten. Verdediger Johnny Heitinga zag er twee en moest met de rode kaart het veld af.

Spanje, dat de finale in de verlenging won dankzij een doelpunt van Andres Iniesta, kreeg ook een boete. De Engelse scheidsrechter Howard Webb deelde aan vijf Spaanse spelers een gele kaart uit en dat kost de bond ongeveer 10.000 Zwitserse franc (ruim 7000 euro).

Een woordvoerder van de FIFA zei dat de clubs zijn bestraft op grond van artikel 52 van de disciplinaire code, die sancties mogelijk maakt ,,indien clubs falen zich netjes te gedragen op het veld''.

De finale telde 47 overtredingen, hetgeen FIFA-baas Sepp Blatter ertoe bewoog om te zeggen dat hij teleurgesteld was in het gedrag van de spelers.

De hoogte van de boete staat overigens in schril contrast met de inkomsten van Oranje bij het WK voetbal. Het Nederlands elftal verdiende bijna 19 miljoen euro aan premies. (RED/ANP)

Bron: AD Sportwereld

img == ""){ echo"";} else{ echo "";} ?>


Gepost door: Erenieuws op 04-08-2010 08:37

Kan jij een beetje pokeren? Pak dan nú de €100,- Poker Bonus!"; break; case 2: echo "Waag veilig en legaal een gokje op alle sportevenementen via Unibet.net en ontvang €50,- GRATIS!"; break; case 3: echo "Geld inzetten op voetbal wedstrijden en winnen! Nu €50 gratis! "; break; case 4: echo "Ben jij goed in het voorspellen van uitslagen? Win keiharde euro's! "; break; case 5: echo "Speel vanaf je luie stoel de leukste casino games en win te gekke geldprijzen!"; break; } ?>
Reacties
Er zijn nog geen reacties gepost.

"; } else { $sql = "SELECT * FROM reacties WHERE nid = ".$id.""; $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error()); while($list = mysql_fetch_object($res)){ ?>

Gepost door: op 04-08-2010 08:37

ZÜRICH - Het Nederlands elftal is beboet voor de vele gele kaarten in de finale van het WK voetbal tegen Spanje. De wereldvoetbalbond FIFA bepaalde vandaag dat de KNVB voor straf 15.000 Zwitserse franc, een kleine 11.000 euro, moet betalen. De boete is een gevolg van de tuchtregels van de FIFA. Als minstens vijf spelers uit een team de gele kaart krijgen, mag de FIFA een boete opleggen. Oranje kreeg in de finale maar liefst negen gele kaarten. Verdediger Johnny Heitinga zag er twee en moest met de rode kaart het veld af. Spanje, dat de finale in de verlenging won dankzij een doelpunt van Andres Iniesta, kreeg ook een boete. De Engelse scheidsrechter Howard Webb deelde aan vijf Spaanse spelers een gele kaart uit en dat kost de bond ongeveer 10.000 Zwitserse franc (ruim 7000 euro). Een woordvoerder van de FIFA zei dat de clubs zijn bestraft op grond van artikel 52 van de disciplinaire code, die sancties mogelijk maakt ,,indien clubs falen zich netjes te gedragen op het veld''. De finale telde 47 overtredingen, hetgeen FIFA-baas Sepp Blatter ertoe bewoog om te zeggen dat hij teleurgesteld was in het gedrag van de spelers. De hoogte van de boete staat overigens in schril contrast met de inkomsten van Oranje bij het WK voetbal. Het Nederlands elftal verdiende bijna 19 miljoen euro aan premies. (RED/ANP)


Reageren
ip; } if($_POST['naam'] == "") { echo "Je moet een naam invullen, ga terug.
"; } if($ipcheck == $ip) { echo "De laatste reactie is al van jouw het is niet mogelijk om meerdere berichten achter elkaar te posten.
"; } elseif($_POST['bericht'] == "") { echo "Je moet een bericht invullen, ga terug.
"; } elseif (!eregi("^[A-Za-z0-9\-_ ]+$",$_POST['naam'])){ echo "Voor je naam mag je geen gekke tekens gebruiken, ga terug.
"; } elseif (eregi('http', $_POST['bericht'])){ echo "Je bericht mag geen links bevatten, ga terug.
"; } elseif (eregi('www', $_POST['bericht'])){ echo "Je bericht mag geen links bevatten, ga terug.
"; } elseif (!eregi("^[0-9a-z]([-_.]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$_POST['email'])){ echo "Je moet een bestaand emailadres invullen, emailadres word niet zichtbaar voor andere bezoekers, ga terug.
"; } else { $datuma = date(d); $datumb = date(m); $datumc = date(y); $datum = "".$datuma."-".$datumb."-".$datumc.""; $query="INSERT INTO reacties (rid, naam, email, bericht, ip, nid, datum) VALUES ('','".$_POST['naam']."','".$_POST['email']."', '".$_POST['bericht']."','$ip','$id','$datum')"; $result=mysql_query($query) or die (mysql_error()); echo"Je reactie is succesvol toegevoegd."; //database toevoegen } } else { $googleurl = eregi_replace(" ","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(":","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(";","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("-","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("_","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("\"","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("http://","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("www.","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(".nl","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(".com","*",$googleurl); echo"
Naam
Email
Bericht

"; } } include "footer.php"; ?>