Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - Winst JC Schaal zelden garantie voor Titel

Winst JC Schaal zelden garantie voor Titel

FC Twente en Ajax strijden zaterdag om de eerste prijs van dit seizoen, de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar is de traditionele opening van het seizoen, maar heeft de laatste jaren veel aan prestige verloren. Vooral ook omdat winst van de prijs weinig zegt. De laatste keer dat een ploeg in één seizoen zowel de JC Schaal als de landstitel won, is al tien jaar geleden.

In augustus 2000 won PSV de Johan Cruijff Schaal, door bekerwinnaar Roda JC met 2-0 aan de kant te schuiven. Adil Ramzi en Ernest Faber maakten de goals voor PSV, dat vervolgens een goed seizoen draaide en in mei de landstitel kon vieren.

Hierna gebeurde het niet één keer meer, dat een winnaar van de Johan Cruijff Schaal hetzelfde seizoen kampioen van Nederland werd. PSV won vanaf 2001 drie keer de Cruijff Schaal, Ajax vier keer en FC Utrecht en AZ ieder één keer. Elke keer als Ajax in augustus de eerste prijs van het seizoen pakte, ging PSV later dat seizoen met de landstitel aan de haal. Andersom zag PSV, de drie keer dat het de Johan Cruijff Schaal won, dat jaar de titel gaan naar respectievelijk Ajax (2001/2002, 2003/2004) en AZ (2008/2009). Vorig jaar pakte AZ de naar Cruijff vernoemde prijs, maar kwam het in de Eredivisie niet verder dan plek vijf en ging de landstitel naar FC Twente.

Wat dat betreft lijkt het voor Ajax en FC Twente allebei beter om vanavond misschien maar niet te winnen. Mocht FC Twente zegevieren, dan is het voor het eerst in de historie dat de Johan Cruijff Schaal mee naar Enschede gaat. Ajax heeft er al zeven in de kast staan. Bij winst evenaart het PSV, dat de prijs acht keer wist te winnen.

Bron: FC Update

img == ""){ echo"";} else{ echo "";} ?>


Gepost door: admin op 31-07-2010 12:42

Kan jij een beetje pokeren? Pak dan nú de €100,- Poker Bonus!"; break; case 2: echo "Waag veilig en legaal een gokje op alle sportevenementen via Unibet.net en ontvang €50,- GRATIS!"; break; case 3: echo "Geld inzetten op voetbal wedstrijden en winnen! Nu €50 gratis! "; break; case 4: echo "Ben jij goed in het voorspellen van uitslagen? Win keiharde euro's! "; break; case 5: echo "Speel vanaf je luie stoel de leukste casino games en win te gekke geldprijzen!"; break; } ?>
Reacties
Er zijn nog geen reacties gepost.

"; } else { $sql = "SELECT * FROM reacties WHERE nid = ".$id.""; $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error()); while($list = mysql_fetch_object($res)){ ?>

Gepost door: op 31-07-2010 12:42

FC Twente en Ajax strijden zaterdag om de eerste prijs van dit seizoen, de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar is de traditionele opening van het seizoen, maar heeft de laatste jaren veel aan prestige verloren. Vooral ook omdat winst van de prijs weinig zegt. De laatste keer dat een ploeg in één seizoen zowel de JC Schaal als de landstitel won, is al tien jaar geleden. In augustus 2000 won PSV de Johan Cruijff Schaal, door bekerwinnaar Roda JC met 2-0 aan de kant te schuiven. Adil Ramzi en Ernest Faber maakten de goals voor PSV, dat vervolgens een goed seizoen draaide en in mei de landstitel kon vieren. Hierna gebeurde het niet één keer meer, dat een winnaar van de Johan Cruijff Schaal hetzelfde seizoen kampioen van Nederland werd. PSV won vanaf 2001 drie keer de Cruijff Schaal, Ajax vier keer en FC Utrecht en AZ ieder één keer. Elke keer als Ajax in augustus de eerste prijs van het seizoen pakte, ging PSV later dat seizoen met de landstitel aan de haal. Andersom zag PSV, de drie keer dat het de Johan Cruijff Schaal won, dat jaar de titel gaan naar respectievelijk Ajax (2001/2002, 2003/2004) en AZ (2008/2009). Vorig jaar pakte AZ de naar Cruijff vernoemde prijs, maar kwam het in de Eredivisie niet verder dan plek vijf en ging de landstitel naar FC Twente. Wat dat betreft lijkt het voor Ajax en FC Twente allebei beter om vanavond misschien maar niet te winnen. Mocht FC Twente zegevieren, dan is het voor het eerst in de historie dat de Johan Cruijff Schaal mee naar Enschede gaat. Ajax heeft er al zeven in de kast staan. Bij winst evenaart het PSV, dat de prijs acht keer wist te winnen.


Reageren
ip; } if($_POST['naam'] == "") { echo "Je moet een naam invullen, ga terug.
"; } if($ipcheck == $ip) { echo "De laatste reactie is al van jouw het is niet mogelijk om meerdere berichten achter elkaar te posten.
"; } elseif($_POST['bericht'] == "") { echo "Je moet een bericht invullen, ga terug.
"; } elseif (!eregi("^[A-Za-z0-9\-_ ]+$",$_POST['naam'])){ echo "Voor je naam mag je geen gekke tekens gebruiken, ga terug.
"; } elseif (eregi('http', $_POST['bericht'])){ echo "Je bericht mag geen links bevatten, ga terug.
"; } elseif (eregi('www', $_POST['bericht'])){ echo "Je bericht mag geen links bevatten, ga terug.
"; } elseif (!eregi("^[0-9a-z]([-_.]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$_POST['email'])){ echo "Je moet een bestaand emailadres invullen, emailadres word niet zichtbaar voor andere bezoekers, ga terug.
"; } else { $datuma = date(d); $datumb = date(m); $datumc = date(y); $datum = "".$datuma."-".$datumb."-".$datumc.""; $query="INSERT INTO reacties (rid, naam, email, bericht, ip, nid, datum) VALUES ('','".$_POST['naam']."','".$_POST['email']."', '".$_POST['bericht']."','$ip','$id','$datum')"; $result=mysql_query($query) or die (mysql_error()); echo"Je reactie is succesvol toegevoegd."; //database toevoegen } } else { $googleurl = eregi_replace(" ","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(":","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(";","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("-","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("_","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("\"","_",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("http://","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace("www.","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(".nl","*",$googleurl); $googleurl = eregi_replace(".com","*",$googleurl); echo"
Naam
Email
Bericht

"; } } include "footer.php"; ?>