Eredivisie nieuws
Eredivisie nieuws - <b>Column:</b> Het afscheid van mooie Paolo

Column: Het afscheid van mooie Paolo

Je hoeft geen verstand van mannen te hebben om te zien dat hij een prachtige verschijning is. Gebruind door de zon, de uitstraling van een krijger die zojuist een beer verscheurd heeft, en dan die prachtige ogen, die je langzaam naar hem toe trekken.

Je zou denken, het is de ultieme casanova, maar niets is minder waar. Maldini is al lange tijd getrouwd met de Venezolaanse Adriana Fossa en heeft twee zoons, die minstens net zo knap zijn als hun vader. Zoon Christian is inmiddels ook al vastgelegd door AC Milan, alhoewel het een schier onmogelijke opgave lijkt om in de voetsporen van zijn vader te treden.

Vader Paolo speelde namelijk 902 keer in het shirt van AC Milan. Nu is het mooi geweest voor de recordinternational (126 caps), die aankomende maand al 42 jaar wordt. El Capitano is de uitzondering op de regel in het hedendaagse voetbal, met een carriere van meer dan 20 jaar bij zijn AC Milan. Je zou denken dat Raul (Real Madrid) en Paul Scholes (Manchester United) evengoed clubmannen zijn, maar zij zouden nog respectievelijk zes en negen jaar voor hun club moeten spelen om hetzelfde aantal aan wedstrijden te halen. Het geeft de bizarre staat van dienst van Maldini aan.

Ondanks zijn voortreffelijke inzet voor de Rossoneri is Maldini zeker niet de publiekslieveling van de club. Zoals de fans vorig jaar bij het huis van Kaka stonden om hem voor de club te behouden, zo stonden ze zeker niet bij het huis van Maldini, om hem nog een jaar door te laten gaan. Tijdens zijn laatste thuiswedstrijd, tegen AS Roma (2-3 verlies), hingen er zelfs spandoeken die hem uitmaakten voor geldwolf. Maldini zou in zijn laatste jaar als voetballer nog een flinke salarisverhoging hebben geëist van de club.

Het doet af aan de grote naam die Maldini daadwerkelijk is, namelijk een grootheid. Een flamboyante voetballer met een prachtige stijl, één van de eerste rechtsbenige linksbacks. Alhoewel hij ook veel als centrale verdediger speelde, kende hij toch zijn beste periode als linksback, waar tegenstanders maar weinig raad wisten met zijn knappe rechterbeen. Daarnaast werd hij berucht met zijn rushes langs de zijlijn, waar regelmatig goals uitvielen. Niet van Maldini zelf, hij scoorde slechts 29 keer waarvan de meeste met het hoofd, maar wel heeft hij vele assists op zijn naam staan. Maldini is de Godfather van AC Milan en hij lijkt geleerd te hebben van zijn oude maatje Marco van Basten. Mooie Paolo houdt de mythe graag in stand en ambieert geen baan als trainer, zelfs niet in de jeugd. Maldini zoekt liever een plekje op in de skybox, met zijn zoontjes Cristian en Daniel. Mooie Paolo gaat daar een beetje mooi zitten wezen. Hij mag dat.....

Bron: Voetbalcolumnist.nl


Gepost door: Joey de Bruin op 04-07-2009 09:06

Speel vanaf je luie stoel de leukste casino games en win te gekke geldprijzen!
Reacties

Er zijn nog geen reacties gepost.

Reageren
Naam
Email
Bericht